Ons beleid

Ons beleid

Al onze kittens komen uit gezonde ouders met stamboom. Beide ouders zijn getest op FIV en FeLV, nagekeken op PKD en HCM via Echo en zijn via DNA getest op erfelijke afwijkingen. Het is natuurlijk altijd mogelijk om alle testen van de ouders in te zien tijdens een bezoek aan onze cattery.

 

Onze kittens worden geboren op onze slaapkamer. Hier zullen zij de eerste weken van hun leven verblijven. Vanaf 3-4 weken komen ze bij ons in de woonkamer, samen met onze andere poezen. Vanuit daar hebben zij toegang tot een afgeschermde achtertuin om lekker buiten te kunnen spelen. Op deze manier zijn de kittens goed gesocialiseerd wanneer ze de leeftijd bereikt hebben om te mogen verhuizen. Zowel onze kittens als de volwassenen krijgen droogvoer van Farmina. Daarnaast krijgen zij natvoer van Cosma, Almo Nature en Applaws.

 

Onze Kittens verlaten het nest wanneer zij tussen de 15 en 16 weken oud zijn. Ze krijgen een mooie stamboom mee, een Europees paspoort, zijn 2x geënt, zijn meerdere malen ontwormd, worden gechipt, zijn parasietvrij, zindelijk en welopgevoed en indien verkocht voor de liefhebberij gesteriliseerd/ gecastreerd. Kittens die naar het buitenland verhuizen krijgen ook een rabiës enting. Deze kittens moeten daardoor 21 dagen langer bij ons blijven.

 

Bij reservering van een kitten vragen wij een aanbetaling van €200,-. Bij annulering kunt u deze aanbetaling helaas niet terugkrijgen. Dit geldt uiteraard niet wanneer de annulering van onze kant af komt.

 

Wij verwachten dat onze kittens in hun toekomstige huisjes niet vrij buiten mogen lopen (In een ren of afgeschermde tuin mag natuurlijk wel). Daarnaast mogen ze niet de hele dag alleen zitten. Ragdolls zijn erg sociaal en hebben gezelschap nodig. Dit mag een andere kat of hond zijn.

 

Wij brengen onze kittens zelf, ook de kittens die naar het buitenland gaan. Dit doen wij zodat wij zeker weten dat onze kittens in goede gezondheid en met zo min mogelijk stress aankomen bij hun nieuwe eigenaar. Voor bezorging in het buitenland vragen wij alleen een onkostenvergoeding.

 

Natuurlijk bent u van harte welkom om de kittens te komen bewonderen. Als de kittens minimaal 5  weken oud zijn mogen ze bezoek ontvangen.